Als huisarts, specialist of verloskundige ziet u geregeld mannen, vrouwen en kinderen met klachten in het bekken(bodem)gebied. Naast medicamenteuze of chirurgische interventies is bekkenfysiotherapie een van de behandelmogelijkheden. Het is een bewezen effectieve therapie.

Consult

Om te bepalen of er een indicatie is voor bekkenfysiotherapeutische interventie, kunt u de patiënt gebruik laten maken van het fysiotherapeutisch consult. Na een bekkenfysiotherapeutisch onderzoek ontvangt u een schriftelijk verslag met onderzoeks- resultaten. De beslissing over het verdere beleid ligt bij u.

Direct toegankelijk

Voor een bezoek aan de bekkenfysiotherapeut heeft een patiënt geen verwijzing van huisarts of specialist nodig. Op de website www.defysiotherapeut.com staan geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. Komt een patiënt naar de bekkenfysiotherapeut zonder tussenkomst van huisarts of specialist, dan doet de bekkenfysiotherapeut eerst een screening. Als de patiënt op de goede plek is, dan volgen intake en behandeling. Patiënten die eerst naar de huisarts of specialist gaan, kunnen daar verwezen worden naar de bekkenfysiotherapeut. In dat geval is wel een verwijzing nodig.

Na afloop van de behandelserie krijg u een verslag of rapportage.

BekkenFysio Heelsum